Thuisverpleegkundigen stellen hoge eisen aan hun mobiele devices

Scroll down
Written by
Sebastian Laureyssens

Key Account Manager - Healthcare - for Belgium and Luxembourg at Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe.

Thuisverpleegkundigen stellen hoge eisen aan hun mobiele devices

Er is een oud Belgisch spreekwoord dat zegt: "Als het goed genoeg is voor verpleegkundigen, dan is het goed genoeg voor iedereen." Dit wil zeggen dat ondanks het feit dat verpleegkundigen de reputatie hebben vriendelijk en zorgzaam te zijn, hun taken complex zijn en hun tools die ze gebruiken serieus op de proef worden gesteld. Ik realiseerde me dit toen ik werd geconfronteerd met het aantal Panasonic TOUGHBOOK-apparaten die door thuiszorgverpleegkundigen in heel België worden ingezet, ongeveer 9.000 apparaten.

Als je naar de achterliggende redenen kijkt waarom, dan realiseer je je al snel dat deze apparaten slechts enkele van de weinige apparaten zijn die de unieke uitdagingen van de thuiszorgverpleging aankunnen. Thuiszorgverpleegkundigen kunnen tussen de 20-40 bezoeken per dag brengen aan patiënten - soms twee keer per dag aan dezelfde patiënten - om alles te doen, van het verwisselen van verbanden tot nemen van metingen en het uitvoeren van behandelingen.

Bij elk bezoek valideert de verpleegkundige de ID-kaart van de patiënt met behulp van de smartcardlezer op het apparaat om haar of zijn bezoek te registreren en als bewijs om terugbetalingen van de overheid mogelijk te maken. Dit is het eerste voordeel van een robuust apparaat. Met maximaal 40 bezoeken per dag moet de smartcardlezer super slijtvast zijn en bestand zijn tegen frequent gebruik.

De tweede belangrijke factor is de levensduur van de batterij. Met verpleegkundigen die gedurende een lange dag veel korte bezoeken brengen - en soms dubbele diensten - moet de batterij tussen de ladingen werken zolang de verpleegkundige.

Natuurlijk is het voorkomen van infecties een andere belangrijke overweging en de IP65-classificatie van de TOUGHBOOK-apparaten tegen binnendringen van water en stof betekent dat ze beter zijn dan de meeste computerapparaten bij het omgaan met regelmatige veegafdruk en reiniging.

Van cruciaal belang zijn ook volledige robuustheid en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. De apparaten moeten kunnen worden bediend met handschoenen aan en gemakkelijk mee te nemen met hand- en schouderriemopties om ze gemakkelijk te gebruiken tijdens het verplaatsen tussen patiënten in alle weersomstandigheden.

Daarbij komen ook nog communicatie en beveiliging als zeer belangrijke aspecten voor het apparaat. Realtime connectiviteit is belangrijk voor het bijwerken van de gegevens van patiënten onderweg en om ervoor te zorgen dat thuisverpleegkundigen alle benodigde toegang hebben tot bezoekschema's, e-mails en andere werkapplicaties. En als een apparaat ooit verloren of gestolen zou worden, zijn er handige beveiligingsapplicaties waarmee het kan worden gelokaliseerd of waarmee gegevens op afstand kunnen worden gewist.

Het zijn niet alleen de verpleegkundigen die van de apparaten houden. Ze ontlasten ook de IT-beheerders in het beheer van de apparaten. Updates kunnen op afstand worden gepland en geïmplementeerd en slimme beheerapplicaties kunnen bijvoorbeeld informeren wanneer het de optimale tijd is om batterijen te vervangen. Aanvullende garanties en vervangende diensten kunnen er ook voor zorgen dat als een apparaat uitvalt, de verpleegkundige zijn vervangapparaat zo snel mogelijk kan gebruiken. Dit alles helpt om de verpleegkundigen zo productief mogelijk te houden en de patiënten optimaal te verzorgen.

Header image source: Photographee.eu/shutterstock.com

Ontdek de onze robuuste apparaten voor de thuiszorg.

Read more insights…

Sorry there was an error...
The files you selected could not be downloaded as they do not exist.

You selected items.
Continue to select additional items or download selected items together as a zip file.

You selected 1 item.
Continue to select additional items or download the selected item directly.

Download selected file