Skip to main content
home nursing taking care of old man

Hemsjukvårdare sätter robust mobil teknik på prov

Written by Sebastian Laureyssens, Key Account Manager för hälso- och sjukvård i Belgien och Luxemburg på Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe.

Hemsjukvårdare sätter robust mobil teknik på prov

Det finns ett gammalt talesätt i Belgien som säger: "Om det är tillräckligt bra för sjuksköterskor, så är det tillräckligt bra för alla." Det betyder i grund och botten att även om sjuksköterskor har ett rykte om sig att vara snälla och omhändertagande, så har de ett utmanande yrke som sätter de verktyg de använder på prov. Jag blev påmind om detta talesätt när jag tittade på antalet Panasonic TOUGHBOOK-enheter som används av hemvårdssjuksköterskor i Belgien, cirka 9 000 enheter.

När man tittar noga på orsakerna till varför, förstår man snabbt att dessa enheter är bland de enda som kan stå upp mot de unika utmaningarna inom hemsjukvården. Hemsjuksköterskor gör mellan 20-40 patientbesök om dagen – någon gång två gånger om dagen till vissa patienter – för att göra allt från att byta bandage till att övervaka avläsningar och tillhandahålla behandlingar.

G2 in ambulance

 

Vid varje besök sätter sjuksköterskan in patientens ID-kort i smartcard-läsaren på enheten för att registrera sitt besök och som bevis för att möjliggöra statliga bidragsbetalningar. Detta är en oerhört viktig funktion för den tåliga plattan. Med upp till 40 besök om dagen måste smartcard-läsaren vara mycket slittålig och kunna klara av frekvent användning.

En annan viktig faktor är batteriets livslängd. Med sjuksköterskor som gör massor av korta besök under en lång dag – och ibland dubbla skift – måste batteriet fungera mellan laddningarna lika länge som sjuksköterskan.

Naturligtvis är förebyggande av infektion en annan viktig faktor och IP65-klassificeringen av TOUGHBOOK-enheterna mot vatten- och damm innebär att de är bättre än de flesta datorer och plattor på att hantera regelbunden rengöring.

De övergripande robusta och användbarhetsaspekterna är förstås också kritiska. Enheterna måste kunna användas med handskar på och vara lätta att bära med hand- och axelremsalternativ för att göra dem lätta att använda i farten mellan patienter under alla väderförhållanden.

 

Kommunikation och säkerhet är också andra mycket viktiga aspekter. Realtidsanslutning är viktigt för att löpande uppdatera patientregister och att hela tiden ha all nödvändig tillgång till besöksscheman, e-postmeddelanden och andra arbetsapplikationer. Och om en enhet någonsin skulle gå förlorad eller stjälas finns det användbara säkerhetsapplikationer som gör att den kan lokaliseras eller att data kan raderas på distans.

Det är inte bara sjuksköterskorna som gillar de robusta enheterna. Även för IT-administratörerna fungerar de smidigt genom att ta bort mycket av hanteringen av enheterna, då de håller mest hela tiden. Uppdateringar kan schemaläggas och distribueras på distans och smarta hanteringsprogram på enheterna kan informera när det är den optimala tiden att byta batterier, till exempel. Ytterligare garantier och ersättningstjänster kan också säkerställa att om en enhet ändå skulle gå sönder så kan sjuksköterskan få en ny så snabbt som möjligt. Allt bidrar till att göra sjuksköterskorna produktiva för att kunna ge patienterna den bästa vården.

Header image source: Photographee.eu/shutterstock.com

Utforska de perfekta robusta enheterna för hemsjukvård och hemtjänst.

Get in touch

If you would like to discuss any of the topics featured on this blog or want one of our experts to get in touch to see how we can help with your IT mobility challenges, then please use the Contact Us button to get in touch.

Get in touch