Hayatta Kalmanın Anahtarı Dijital Dönüşümde

Scroll down

Hayatta Kalmanın Anahtarı Dijital Dönüşümde

Yıllardır iş dünyasında sıkça sözü edilen dijital dönüşüm, en basit tabiriyle dijital teknolojinin bir kurumun tüm alanlarına entegre edilerek çalışma şeklinin ve müşterilere sunduğu değerlerin temelden değiştirilmesi anlamına geliyor. Dijital dönüşüm aynı zamanda kültürel değişimi de beraberinde getiriyor. Dijital dönüşüm sürecine giren şirketlerin sürekli mevcut duruma meydan okuması, deneyler yapması ve başarısızlığa alışması gerekiyor.

Dijital dönüşüm sadece satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri gibi geleneksel pozisyonlardan daha fazlasını etkiliyor. Kağıt ve kalemden akıllı cihazlarımızdaki uygulamalara geçiş yaptığımız bu dönemde dijital teknolojinin avantajlarından faydalanan şirketlerin nasıl iş yaptığını ve müşterileriyle nasıl bir ilişki kurduğunu yeniden belirlemesi gerekiyor.

Şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğuna başlamak için birçok sebebi olabiliyor. Ancak en sık karşılaşılan sebep, hayatta kalmak. Kurumlar da bunun farkında. Bu yüzden dijital dönüşüm sürecine başlayan şirket sayısı her geçen gün artıyor. IDC’nin gerçekleştirdiği Worldwide Semiannual Digital Transformation Spending Guide araştırmasına göre dijital dönüşümün gerçekleşmesini sağlayan teknoloji ve hizmetlere harcanan miktar, dünya çapında 2022’ye kadar 1,97 trilyon dolara ulaşacak.

Yine IDC’nin gerçekleştirdiği Worldwide Digital Transformation Strategies araştırması da 2020’ye kadar G2000 şirketlerinin yüzde 30’u, dijital stratejilerini hayata geçirmek için gelirinin en az yüzde 10’una denk gelecek bir sermaye bütçesi oluşturacağı tahminini bizlerle paylaşıyor.

Biraz da ülkemizdeki istatistiklere bakarsak, KPMG Türkiye’nin 2019 CEO araştırması bize önemli istatistikler sunuyor. Türkiye’nin de aralarında olduğu 11 ülkeden yaklaşık bin 300 CEO ile yapılan araştırmaya göre yıkıcı teknolojiler geleneksel iş modellerini kökten değiştiriyor ve CEO’lar da dönüşerek ayakta kalacaklarını kabullenmiş durumdalar. İş modellerini değiştirerek sektördeki dönüşüme öncülük edeceğini söyleyen CEO’ların yüzde 92 gibi yüksek bir oranı oluşturuyor olması da bu durumu destekliyor.

TOUGHBOOK ürünlerimiz ve onlara özel geliştirdiğimiz uygulamalarımızla birçok operasyonel sürecini dijitalleştiren müşterilerimizde de dijital dönüşümün sağladığı faydaları görüyoruz. İlerleyen günlerde dijital dönüşüm yolculuğuna başlayan ve bu sayede büyük avantajlar elde eden şirket sayısının daha da artacağına inancım tam.

TOUGHBOOK’un birçok farklı şirkete dijitalleşme yolculuklarında nasıl destek olduğunu keşfedin.

Read more insights…

Sorry there was an error...
The files you selected could not be downloaded as they do not exist.

You selected items.
Continue to select additional items or download selected items together as a zip file.

You selected 1 item.
Continue to select additional items or download the selected item directly.

Download selected file