10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

Scroll down

10 vragen voor het maken van de juiste keuze voor de aanschaf van een tablet voor op het werk

173,3 miljoen tablets zullen er dit jaar wereldwijd verkocht worden volgens Strategy Analytics' Connected Computing Devices (CCD). Dankzij de sterke trend van digitalisering hebben tablets niet alleen de harten van consumenten gestolen, maar worden ze steeds meer gebruikt in de bedrijfswereld. Een tablet betekent een professionele meerwaarde voor het werk van marktonderzoekers, salesverantwoordelijken, mobiele managers, professionals in de gezondheidszorg en diverse technici die werken op locatie. 

Hoop mogelijkheden door professionele tablets

In een professionele context moet een tablet echter vaak aan andere criteria voldoen dan voor persoonlijk gebruik van de consument. Daarom bestaan er speciale professionele tablets voor mobiele werknemers. Deze modellen worden evenwel vaak overgeslagen bij de selectie, omdat ze duurder en minder aantrekkelijk zijn. Dat is volkomen te begrijpen, maar niet slim. Wie overweegt om een of meerdere tablets aan te schaffen voor professioneel gebruik, moet verder kijken dan de hype. Dankzij de steeds veranderende gedigitaliseerde wereld, bieden professionele tablets een hoop mogelijkheden voor een brede waaier van bedrijven.

“We zien nog te vaak dat mobiele werknemers moeten werken met hardware die niet geschikt is voor de werkomstandigheden”, aldus Margot Lannoy, Country Manager Benelux van Panasonic Mobile Solutions Business Division Europe. “Mobiele werknemers werken in uiteenlopende omstandigheden en zij hebben hardware nodig om in deze ruwe omstandigheden goed te kunnen presteren. Door ze te voorzien van apparatuur dat niet bestand is tegen wisselende of ruwe werkomstandigheden worden de voordelen van het digitaliseringstraject tenietgedaan. Bedrijven doen er goed aan om ook budget te reserveren voor de aanschaf van adequate hardware om optimaal te kunnen profiteren van de efficiëntievoordelen en de verhoging van de productiviteit die het digitaliseringsproces met zich meebrengt.”

Aan de hand van onderstaande ja/nee-vragen valt eenvoudig te ontdekken of een consumententablet volstaat voor de beoogde werkactiviteiten. Als het antwoord op de tien onderstaande vragen meer “ja” dan “neen” is, volstaat in principe een consumententablet. Als “neen” in de meerderheid is, heeft uw mobiele medewerker een professionele tablet nodig om zijn/haar activiteiten naar behoren uit te voeren.

1. Blijft de tablet vooral op dezelfde plaats liggen voor gebruik?

73% van de schadegevallen bij consumententablets worden veroorzaakt door stoten en valpartijen (SquareTrade Inc., 2012). Zeven op de tien tablets met schade zaten overigens in een beschermcase.

2. Wordt de tablet vooral binnen gebruikt?

De meeste consumententablets zijn onleesbaar in direct zonlicht en schakelen zich uit als de hardware het te warm of te koud krijgt. Ook zijn ze maar beperkt bestand tegen aanraking met water of stof en de touscreens werken amper of niet in de regen.

3. Gebeurt de bediening van de tablet tijdens het werk gewoon met de blote handen?

Consumententablets maken veelal gebruik van een capacitief scherm dat niet reageert op handschoenen of andere objecten.

4. Kan de tablet zelf zonder dataverbinding nog efficiënt gebruikt worden voor het werk?

Op locatie is de signaalsterkte vaak te zwak voor consumententablets om verbinding te kunnen maken met de backoffice.

5. Heeft de gebruiker voor zijn werk genoeg aan softwaretoepassingen op de tablet zonder aangepaste poorten en slots?

Consumententablets ondersteunen vaak geen barcode scanners, Hi-Res camera’s, USB- en seriële poorten, of SD-kaartslots.

6. Kan de gebruiker ongehinderd doorwerken als de batterij van zijn tablet leeg is op locatie?

De lege batterij van een consumententablet kan niet zomaar vervangen worden door de gebruiker op locatie. Bij professionele tablets kan dat wel.

7. Staat er steeds een back-up van alle tabletdata op een externe server of in de Cloud?

Het flash RAM-geheugen van een gewone tablet is compact en werkt snel, maar biedt niet dezelfde zekerheid tegen datacorruptie of –verlies als een verwijderbare HDD.

8. Vindt u uw bedrijfsdata voldoende beveiligd met een viercijferige pincode of een visueel patroon?

De beveiligingsopties van een consumententablet zijn niet gelijkwaardig aan mogelijkheden van professionele tablets zoals authenticatie via een digitale vingerafdruk, een smartcard of RFID.

9. Bent u bereid te investeren in de ontwikkeling van een specifieke app voor iOS of Android?

De meeste volwaardige professionele applicaties zijn enkel ready-made te verkrijgen voor de klassieke besturingssystemen.

10. Bent u bereid om uw tablet op twee jaar af te schrijven?

De gemiddelde en algemeen aanvaarde levensduur van een consumententablet is slechts twee jaar.

Voor meer informatie over het brede aanbod van Panasonic, bezoek de website.

Read more insights…

Sorry there was an error...
The files you selected could not be downloaded as they do not exist.

You selected items.
Continue to select additional items or download selected items together as a zip file.

You selected 1 item.
Continue to select additional items or download the selected item directly.

Download selected file